Associació de Veïns
DintreVila de Blanes


Sobre aquesta terra nostra que amb tant d’amor vetllem, ha passat molt de temps; molta història que ha fet possible, per una banda, que siguem el que som... Deturem-nos davant les ruïnes d’un castell: sabrem que aquesta terra fou d’un passat esplendorós...

En aquesta pàgina de curiositats, us volem presentar una sèrie de dibuixos fets per en Jaume Roqué sobre l’antiga Blanes, i que esperem que, a més a més de ser molt descriptius i per a molts, molt poc coneguts, us serveixin per fer-vos-en una idea i poder descobrir com era i com vivien antigament en el nostre poble.

Panoràmica de Blanes des del Molí de la roca, del racó d’en Portes i Sa Plantera, fins a la Punta de Santa Anna.

 

Nucli urbà de la Blanda romana, situada a mà dreta de la riera de Valldolig o de Blanes. Al cim, hi veiem els Padrets, dessota el carrer Llarg i la Massaneda, amb l’església de l’Antiga i el port natural de Blanes. Aquest recalava fins on avui hi ha can Saura.

Vista aèria de la Blanes romana, amb els Padrets, carrer Llarg, l’Antiga i les terres de conreu.

Portal d’entrada des del passeig del Mar a la plaça dels Dies Feiners i carrer Ample. Aquí es veuen les dones en la tasca de vendre. Actualment hi ha la casa de Can Güelfo Zola.

 

Sortida de les muralles per l’escala vella fins al carrer de Mossèn Manresa. Per aquí hi feien sortir els difunts afectats per la pesta. A la dreta avui hi ha la casa de F. Montells.

 

Font Gòtica emplaçada al carrer Ample. Fou donació de Violant de Prades, vescomtessa de Cabrera.

 

Plaça del Dies Feiners. Aquí es pot veure la muralla que tancava la Vila pel cantó del mar, i on avui hi ha l’Ajuntament. Al cafè dels terrassans, en el seu soterrani, encara es poden contemplar els murs.

 

Perspectiva de l’Església i Palau dels Vescomtes de Cabrera. Es veuen les muralles de Blanes i la porta d’entrada a la Vila pel portal del mar, i el sector de Sa Carbonera, on l’aigua tocava les roques del palau.

 

Entrada a Blanes pel Portal de la Verge Maria. Encara actualment es passa per aquesta entrada.

 

Plaça de l’Església i Palau dels vescomtes de Cabrera. Aquí es pot veure el monument que els blanecs alçaren al seu heroi Theolongo Bacchio.

 

Interior del Palau, pati d’armes i escala d’accés a la planta noble.

 

Sala noble de la primera planta del palau. Representa l’homenatge que es féu al Papa Benet XIII (Papa Luna), durant els 3 dies que pernoctà a Blanes.

Pàgina web òptima per a una resolució de pantalla de 1024 x 768 píxels