Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Centenars de persones omplen de públic la IV Fira d’Antiguitats al barri de Mas Enlaire


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/27/2017 03:35:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FIRA ANTIGUITATSCentenars de persones omplen de públic la IV Fira d’Antiguitats al barri de Mas Enlaire

Vilatans i visitants han recorregut la trentena de parades ubicades a la Plaça Onze de Setembre, que ha ampliat la superfície ocupada al haver augmentat el nombre de marxants

La IV Fira d’Antiguitats que s’allotja aquest dissabte a la Plaça Onze de Setembre, molt a prop del centre del municipi, ha revalidat una vegada més l’èxit de les tres anteriors edicions celebrades fins ara. Centenars de visitants ja han recorregut avui al matí la trentena de parades que composen l’experiència, que es considera plenament consolidada en els tres anys de vigència amb què ja compta. Avui els marxants s’han instal·lat en una superfície d’uns 800 m2, la més gran ocupada fins ara.


Fira d'Antiguitats, al barri de Mas Enlaire
L’any 2015 es va fer en dues ocasions –al maig i a l’octubre-, i des del 2016 ja es va decidir que es passaria a fer amb caràcter anual, perquè d’aquesta manera es mantingui la qualitat i continuï sent un esdeveniment únic a l’any. Organitzada per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, es compta amb la col·laboració d’una entitat especialitzada en articles d’antiquari i brocanters que aplega als marxants, i amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Un atractiu per a visitants autòctons i estrangers

Des de la primera edició del 2015 ja es va detectar un gran interès per part del públic assistent, que sovint es desplaça des d’indrets força llunyans per seguir cultivant la seva afició. Els marxants coincideixen en afirmar que l’experiència a Blanes és plenament positiva, i de fet sempre han valorat la seva participació en aquest municipi com un dels llocs més atractius on participen. No tan sols per la presència de públic nacional, sinó també pels visitants d’arreu de l’estat espanyol i estrangers que aprofiten la seva estada al municipi per acostar-s’hi.


En aquest darrer sentit, coincidint amb la fira no és estrany sentir parlar altres llengües. Sobretot francès, italià i anglès, però també ocasionalment públic alemany i rus, que no necessita de gaire traduccions per sentir-se captivat pels productes que s’hi ofereixen. Aquest és un dels principals al·licients de l’activitat: mentre els entesos valoren especialment molts dels articles, el públic neòfit s’ho passa igual de bé esbatanant els ulls amb les andròmines més inimaginables.


Si les màquines fotogràfiques, de cosir o d’escriure, juntament amb els aparells de ràdio –i ara, cada vegada més, també de TV i Vídeo- són un dels elements que sempre la caracteritzen, també s’hi poden trobar artefactes curiosos i estrafolaris, que poden acabar decorant un establiment de moda o una casa particular, o potser passar a engruixir una col·lecció privada. El cert és que s’hi pot trobar de tot, i potser el més democràtic és que hi ha articles per a totes les butxaques, des de les més amples fins les més esquifides.

Mas Enlaire, un barri molt actiu que contribueix a dinamitzar la vila

Des de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, principals promotors de l’esdeveniment, es mostren especialment contents d’haver aconseguit crear una activitat anual que transcendeix les fronteres d’aquest barri, i contribueix d’aquesta manera a dinamitzar la pròpia activitat del municipi. Una de les principals claus és la col·laboració de l’entitat que aplega als marxants, ja que és aquesta entitat la que s’encarrega de fer difusió de la Fira d’Antiguitats de Blanes arreu del territori, amb els característics cartells taronges que aficionats, especialistes i professionals d’aquestes fires reconeixen al primer cop d’ull.


El president de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire remarca la satisfacció que comparteix tota la junta: “Des que fa pocs anys els meus companys i jo vàrem passar a assumir la responsabilitat d’integrar la nova junta, el nostre màxim interès ha estat donar-li al nostre barri un atractiu afegit. El què volem és atraure no tan sols gent de Mas Enlaire: es tracta que vingui gent d’arreu de Blanes, i inclús de fora d’aquí”.

Una altra mostra d’aquest objectiu són les festes de barri que precisament tindran lloc la setmana vinent, i que des de fa molts dies anuncien els seus principals ingredients des d’unes banderoles que han cridat l’atenció de tothom. Les festes del barri de Mas Enlaire tindran lloc des del divendres 2 de juny fins al diumenge dia 4, i inclouran un bon grapat d’activitats. Entre elles destaquen els concerts de nit que hi haurà els dos primers dies, amb sengles tributs a Joe Cocker i El Último de la Fila, respectivament.



Data de realització: 05/27/2017 | Data de la darrera actualització: 05/27/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300