Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la 16a Missa Baturra per celebrar el dia de la patrona dels aragonesos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/12/2018 12:59:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull la 16a Missa Baturra per celebrar el dia de la patrona dels aragonesos

Com és habitual des de fa 16 anys, la celebració que organitza l’Agrupació Artística Aragonesa s’ha encetat amb l’ofrena floral de diverses persones al peu de la imatge de la Verge del Pilar

Avui divendres, coincidint amb la festivitat de la Verge del Pilar que s’escau cada 12 d’octubre, l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca celebrat el dia de la seva patrona amb la intensitat que els demana el cor i les seves arrels. Per això, s’ha vestit especialment de gala en aquesta nova ocasió, principalment a través de dues activitats que ja compten amb una llarga tradició.


Ofrena Floral Missa Baturra 2018
Aquest 2018 ha estat la 16a edició consecutiva en què l’entitat aragonesa, que manté viva en la distància l’estimació envers la seva pàtria, ha organitzat la celebració. Els actes s’han encetat a les 12 del migdia a l’Església Santa Maria amb una Missa Baturra. Membres, amics i simpatitzants de l’agrupació s’han aplegat per aquesta important data, la central que s’inclou de manera destacada en totes les agendes dels aragonesos i aragoneses que segueixen les tradicions.

Abans de l’ofici solemne, tal com es porta fent des del 2003, la tradició d’aquests darrers anys marca que es faci l’ofrena floral. Diverses persones han participat en l’acte, que ha consistit en anar dipositant rams de flors als peus de la reproducció d’una imatge de la Verge del Pilar que avui ha presidit l’altar de la parròquia blanenca amb caràcter excepcional.


Clara Bolea i Mario Ros poc abans de començar la celebració
L’acte religiós l’han encapçalat la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea, i l’alcalde de Blanes, Mario Ros. La presidenta ha expressat l’emoció amb què viuen la festivitat de la Verge del Pilar tots els manyicos, els qui porten la terra aragonesa molt arrelada al seu cor. Igual que en els darrers anys, hi ha hagut una multitudinària presència de públic tant de Blanes com d’altres localitats atrets per la intensitat de la celebració.

Missa Baturra amb un especial accent en l’acompanyament musical

La Missa Baturra que s’ha fet a rengló seguit de les ofrenes florals, ha comptat de nou com a part més destacada i emotiva amb diversos cants que s’han encarregat d’encapçalar els membres del cor de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca. Ho han fet amb acompanyament musical d’una secció de cordes formada per bandúrria, guitarra i llaüt, a mans de Javier i Rogelio. Tots dos s’han hagut d’alternar en la interpretació dels instruments, ja que el tercer músic de la rondalla avui s’ha hagut d’absentar per motius de salut.


Cada any s’incorpora alguna novetat musical a la Missa Baturra per lloar la Verge del Pilar. Aquesta vegada s’ha estrenat una jota quan ha arribat el moment de l’ofertori: “Sierra de Luna” adaptada a l’estil religiós. En total hi ha hagut 10 cants que han interpretat el cor de l’Agrupació que, des de fa uns anys, dirigeix Rogelio Ortega. Com no podia ser d’una altra manera, el darrer cant ha estat el més impactant i emotiu: l’Himne de la Verge del Pilar, una salve a la qual s’hi ha afegit el públic assistent.


Un altre dels ingredients típics d’aquesta jornada és que part del públic assistent, així com tots i totes les membres del cor i la rondalla, han participat als actes engalanats amb el vestit de festa d’Aragó. Altres persones han lluït el característic complement del mocador vermell, conegut com el cachirulo, una peça de vestuari típicament aragonesa. Després de la missa, la celebració ha continuat amb un dinar de germanor on han participat una vuitantena de persones.


Data de realització: 10/12/2018 | Data de la darrera actualització: 10/12/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300