Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes aixeca el teló de la Programació Professional amb ‘Il Pesso Dell’Essere’ dissabte vinent


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/13/2020 01:27:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesEl Teatre de Blanes aixeca el teló de la Programació Professional amb ‘Il Pesso Dell’Essere’ dissabte vinent

L’estrena de Francesco Palmitesta inicia una cartell que inclou 7 espectacles, 4 d’ells lligats a Blanes, amb Paco Mir, Mont Plans, Ramon Madaula, Pau Roca i Andreu Casanova, entre d’altres

Durant aquest 2020 el Teatre de Blanes ja ha estat ple a vessar amb diferents iniciatives de l’escena local. Ara bé, serà aquest proper dissabte quan li toca el torn aixecar el teló a la Programació Professional d’aquest primer semestre de l’any al recinte blanenc que forma part del projecte ‘Teatre de la Costa Brava Sud’, una iniciativa única a Catalunya iniciada conjuntament pels Ajuntaments de Blanes i Lloret fa set anys.


La programació professional al Teatre de Blanes s’encetarà dissabte vinent, 15 de febrer, amb una hipnòtica peça de dansa que s’estrena a Blanes en exclusiva: ‘Il Pesso Dell’essere’. Dirigida per Francesco Palmitesta, la coreografia la protagonitzen ell mateix al costat de la ballarina blanenca Natàlia Pérez –tots dos vinculats al prestigiós Balletto di Siena d’Itàlia- , Maria Garreta i Laia Llagostera. Es tracta d’una peça intimista on es proposa viatjar fins al descobriment del jo mateix. Tindrà lloc a les 9 de la nit, amb un preu d’entrada de 12 €.

Espectacles de la Programació Professional lligats a Blanes

La programació professional al Teatre de Blanes inclou set espectacles, quatre d’ells estan relacionats amb aquest municipi. El primer és la coreografia de dissabte vinent, amb la col·laboració de l’Acadèmia de Dansa de Blanes Danstudio. El segon serà ‘Somriu’, de Jan Vilanova, una lectura dramatitzada amb actors i actrius de prestigi. S’oferirà el dissabte 7 de març a les 9 de la nit, i és el preàmbul del lliurament dels Premis Recvll de l’endemà diumenge 8 de març.


L’obra va ser la guanyadora del Premi Josep Ametller de Teatre als Premis Recvll de l’any passat. I precisament qui va ser guanyador d’aquest mateix guardó dels Premis Recvll de Blanes l’any 2014, Ramon Madaula, és qui protagonitzarà el 4 d’abril ‘Els Brugadol’, una peça de fortes reminiscències feministes que encapçala el mateix actor acompanyat de Jaume Madaula i Estel Solé.


El músic i compositor Carles Marigó presenta el 3 de maig 'Free Piano'
Tanca el quartet de peces de reminiscències blanenques ‘Free Piano’, que s’oferirà el diumenge 3 de maig. El músic blanenc Carles Marigó protagonitza un espectacle que s’haurà estrenat l’anterior mes d’abril a Stuttgart. Interpretarà música composta per ell mateix, així com de compositors clàssics: Fanny Mendelssohn, Fèlix Mendelssohn, i Johann Sebastian Bach, entre d’altres.

Paco Mir, Mont Plans, Pau Roca, El Terrat i Andreu Casanova

La cartellera de la programació professional al Teatre de Blanes es completarà amb noms propis i de pes en l’escena catalana i internacional. Seguint la cronologia, d’aquí a dues setmanes -el 29 de febrer- arribarà l’emotiva ‘De Mares i Fills’, escrita i dirigida per Paco Mir (El Tricicle), i protagonitzada per dues actrius amb majúscules: Mont Plans i Annabel Tatusaus.

El 23 de maig serà el torn de ‘Les Coses Excepcionals’, un text escrit per Duncan Macmillan, en una producció de Sixto Paz i El Terrat protagonitzat pel versàtil Pau Roca. Arriba a Blanes després d’haver triomfat en diversos escenaris i haver guanyat un bon grapat de premis, definit per ‘The Guardian’ com “la comèdia més divertida que es pot veure sobre la depressió. Es tracta d’un monòleg en clau d’humor esperançador sobre el suïcidi i la depressió que també cerca la complicitat i la implicació del públic, que forma part activa de l’obra.


Per últim, la cartellera professional es tancarà precisament amb una altra funció on l’humor és la seva essència. Es tracta de ‘Tinder Sorpresa’, que protagonitzarà Andreu Casanova el 7 de juny. Un espectacle d’estand-up clàssic que des de la seva estrena ha estat 113 setmanes consecutives en cartellera a l’emblemàtic Teatre Club Capitol de Barcelona amb més de 1.000 espectadors setmanals. Andreu Casanova ja va actuar al Teatre de Blanes amb ’50 sombras de Andreu’, on va exhaurir les localitats.

Espectacles Familiars amb ‘Rialles’ i altres produccions locals

La programació del primer semestre al Teatre de Blanes s’està completant amb interessants aportacions de l’Escena Local que res tenen a envejar als espectacles professionals. Una bona prova en són les actuacions programades per l’Agrupació Rialles Blanes, que precisament aquest proper diumenge continua el seu cartell del 2020 amb ‘La Sireneta a l’Illa de Plàstic’.


Espectacle Rialles: 'La Sireneta a l'Illa de Plàstic',
aquest diumenge 16 de febrer al Teatre de Blanes
Altres propostes de l’Escena Local seran el concert de flamenc del 14 de març amb el grup ‘Ábrego’, el 22 de març es torna a representar ‘Santa Maria, Ora Pro Omnibus’, escrita i dirigida pel dramaturg blanenc Pep Alum, amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. Anant molt més enllà en el temps, el 25 d’abril se celebrarà el II Concurs de Danses Urbanes Vila de Blanes, amb participants d’arreu de Catalunya.

Augment de les bonificacions: entre el 20% i el 50%

La nova programació del primer semestre del 2020 al Teatre de Blanes inclou un augment en les bonificacions per a l’adquisició d’entrades per a espectacles professionals. D’aquesta manera, tots els descomptes oscil·len entre el 20% i el 50%. En el cas de famílies nombroses, jubilats i carnet jove ara és del 20%, quan abans havia estat del 15%. Els descomptes per grups han passat del 25% al 30%, i per la possessió del Carnet de la Biblioteca de Blanes s’ha augmentat del 10% al 15%. Per últim, en els casos de les Parelles Lingüístiques, així com els alumnes de Teatre i Dansa de Blanes, s’ha passat del 25% de descompte al doble, el 50%.

Més informació: https://www.teatredelacostabravasud.cat/



Data de realització: 02/13/2020 | Data de la darrera actualització: 02/13/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300