Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà dissabte a la nit una nova edició de ‘L’Hora del Planeta’ per lluitar contra el canvi climàtic


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/27/2020 01:39:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

HoraPlaneta2012Blanes celebrarà dissabte a la nit una nova edició de ‘L’Hora del Planeta’ per lluitar contra el canvi climàtic

Des de 2/4 de 9 fins 2/4 de 10 s’apagaran els llums de dos indrets emblemàtics de la vila. També es demana a la ciutadania que participi des dels balcons amb una llanterna o el mòbil

Una vegada més, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a la celebració que tindrà lloc dissabte vinent, 28 de març, de l’Hora del Planeta. Per això, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 de la nit l’enllumenat públic dels llocs més emblemàtics de la vila s’apagaran. Es tracta d’un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre la problemàtica del canvi climàtic. Ja fa uns quants anys que el consistori blanenc es va adherir a aquesta iniciativa promovent l’estalvi energètic per lluitar contra el canvi climàtic.


Façana il·luminada Ajuntament de Blanes
Per això, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Blanes celebrada la setmana passada va aprovar l’adhesió a la campanya, un suport que es traduirà a nivell pràctic en apagar la il·luminació de dos indrets molt emblemàtics de la vila: la façana de l’edifici de l’Ajuntament i el Castell de Sant Joan. Inicialment estava previst que –tal com s’havia fet en anteriors edicions- també s’apagués l’enllumenat de quatre fonts ornamentals d’arreu del municipi.

Ara bé, seguint les recomanacions de Dipsalut, s’està aturant tota l’activitat a les fonts ornamentals de Blanes, per tant no serà possible fer l’apagada simbòlica perquè ja no es posen en marxa. L’acció l’ha coordinat el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb la col·laboració de les Brigades Municipals, que faran efectiva l’apagada durant una hora.

Acte Simbòlic per significar la problemàtica del Canvi Climàtic

La campanya ‘L’Hora del Planeta’ la va iniciar l’associació mediambiental WWF (Fons Mundial per a la Natura) a Sidney ara fa 13 anys, al 2007, com un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el Canvi Climàtic, una problemàtica que avui dia ha esdevingut en una realitat a crits. Des de llavors, no ha parat de créixer el nombre de països i municipis que any rere any s’hi adhereixen.


El què es demana és un gest molt senzill, que consisteix en apagar els llums dels habitatges, negocis, edificis i monuments durant una hora. De fet, ja és un moviment mundial reconegut per milers de ciutats de 188 països que, durant les anteriors edicions, van apagar 17.000 monuments i edificis emblemàtics. La iniciativa uneix a ciutadans i ciutadanes, empreses, ajuntaments i tota mena d’institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

Crida a la Ciutadania: #quedatacasa i celebra l’Hora del Planeta

Aquest 2020 la celebració de l’Hora del Planeta coincideix amb unes circumstàncies prou especials marcades per la pandèmia del coronavirus. Per això, donat que els balcons i finestres han esdevingut en tot un símbol de la unió en la lluita contra la COVID-19 i de connexió amb l’exterior, des de l’associació mediambiental WWF s’han afegit a aquests moviments solidaris dissenyant una acció simbòlica perquè tothom qui vulgui pugui participar-hi igualment, més enllà d’apagar els llums de les cases de 20’30 a 21’30 h com s’havia demanat amb anterioritat.


Enguany la WWF ha demanat que s’apaguin els llums de les cases de particulars, se surti als balcons i finestres i, amb l’ajut d’una lot o la il·luminació d’un telèfon mòbil, es llenci aquest missatge en codi morse: “Apaga el llum. Tot anirà bé”, és a dir: .- .–. .- –. .- / .-.. .- / .-.. ..- –.. / – — -.. — / .. .-. / -… .. . -. .-.-.

Hi ha moltes aplicacions a Play Store i Apple Store que es poden descarregar per emetre en morse utilitzant la lot del telèfon mòbil sense necessitat de saber aquest llenguatge. També hi ha tutorials a YouTube perquè s’aprengui a utilitzar aquest llenguatge i es pugui emetre amb una lot tradicional. El tutorial de l’App per a Android és: https://www.youtube.com/watch?v=ovgOj3g47N4&feature=youtu.be, i per a dispositius Apple: https://youtu.be/BAK028OMFbk

L’Hora del Planeta 2020 en un Facebook Live

D’altra banda, donades les especials circumstàncies d’enguany, com que no serà possible que milers de persones s’uneixin a WWF al carrer, es podrà seguir l’Hora del Planeta des dels ordenadors, mòbils o tablets. Tan sols caldrà connectar-se a ¼ de 9 de la nit al canal de WWF de Facebook, on s’hi ha preparat una programació d’una hora, amb la possibilitat de participar-hi amb comentaris.


En aquesta edició del 2020 es comptarà amb la participació del músic Blas Cantó, el grup Amaral, i l’actriu Clara Lago. Els més petits també tindran una sorpresa amb la col·laboració de l’entranyable personatge d’animació Pocoyó, que ja porta molts anys col·laborant amb l’associació mediambiental WWF en la defensa del planeta.



Data de realització: 03/27/2020 | Data de la darrera actualització: 03/27/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300