Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la temporada d’audicions de sardanes 2022 amb la Cobla Bisbal Jove


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/07/2022 12:25:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca la temporada d’audicions de sardanes 2022 amb la Cobla Bisbal Jove

Hi ha hagut 21 concerts des del passat mes de març fins a principis d’octubre, organitzats per l’Agrupació Sardanista amb el suport de Cultura i Festes de l’Ajuntament

El concert a càrrec de la Cobla Bisbal Jove va posar el passat 2 d’octubre punt i final a una intensa temporada d’audicions de sardanes que han tingut lloc a Blanes des del passat mes de març i fins ara, a principis d’aquest tardorenc mes. Durant els darrers mesos de la COVID s’havien estat celebrant concerts per escoltar sardanes, però ballar no es va poder tornar a fer fins que va estrenar-se aquesta nova i fructífera temporada.


Darrera audició de Sardanes amb la Cobla Bisbal Jove,
diumenge passat al Passeig de Mar
Per això, l’inici d’una nova temporada el març d’aquest any, fa set mesos, va significar no tan sols poder gaudir d’aquesta dansa, ballant-la tot unint les mans amb la resta de balladors i balladores. Va voler dir que s’havia retornat a la normalitat al 100%, i per això l’estrena de temporada va ser molt sentida el 6 de març. Doblement pel fet que la música va anar a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.

Un total de 21 concerts de sardanes de març a octubre

Inicialment la temporada havia de finalitzar al setembre però, donat que es va haver d’ajornar una de les audicions pel mal temps, en quedava pendent de celebrar-ne una, que es va emplaçar a la cua del llistat. En total hi ha hagut 21 concerts organitzats per l’Agrupació Sardanista de Blanes amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona.


Al principi les audicions es feien un cop al mes, però a partir del mes de juny van passar a tenir caràcter setmanal. Al llarg dels 21 concerts s’ha comptat amb una especial col·laboració de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que ha protagonitzat bona part de les sessions. També hi ha hagut les intervencions d’altres conegudes cobles: Genisenca, Flama de Farners, Ciutat d’Olesa, Principal de Banyoles, Ciutat de Granollers, Ciutat de Banyoles, Premià, Bisbal Jove, Rossinyolets, Baix Empordà i Vila Junquera.


Coincidint amb la Festa Major de Santa Anna va haver-ne una altra formació convidada a Blanes, fora del cicle d’audicions programades en temporada, que va engruixir el nombre de cobles que ha visitat el municipi durant aquest any. Es tractava de la Cobla d’Amsterdam, que va actuar en el marc del Festival Korre Ke Token de l’Esbart Joaquim Ruyra.
Data de realització: 10/07/2022 | Data de la darrera actualització: 10/07/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300